Ut på tur

"At rejse er at leve" - enligt författaren H.C. Andersen. Undrar om han någonsin paddlade eller åkte skidor...

June 30, 2020

#Hemester, #swemester, #staycation ord som mer än någonsin är uppe på tapeten men som för många som håller på med friluftsliv och paddling alltid har funnits där. Med pandemins framfart har dessa fenomen bara fått tydliga namn. " Hitta på saker hemmavid" "Njut av svenska natur" Med Bohuslän på baksidan som erbjuder starka och fantastiska naturupplevelser utan trängsel känner jag mig ytterst priviligerad som bor och lever här.

D...

February 20, 2020

Kan man paddla med hund? Javisst kan man det! Detta blogginlägg kommer ta utgångspunkt i paddling med stor hund- irländsk setter. Irländsk setter är en ras med mycket energi, stående fågelhund  som väger ca 25-30 kg och har en mankhöjd på ca 60+ cm så en relativ stor hund kan man säga. Jag har ingen erfarenhet av paddling med mindre hundar, men kan tänka mig att det borde vara lättare och möjligheterna större!?

Vi började relat...

January 20, 2020

Våren 2019 startet diskusjonen; hvor skal vi reise i år? Vi må vel en tur til utlandet i år også? Tilbake til tidevannsstrømmene i Anglesey? Behagelig temperatur i Middelhavet hos Marc på Costa Brava? Prøve et nytt reisemål i Norge?

Da dukket det plutselig opp et arrangement i Facebookfeeden; Cold Hawaii Surf Camp med Nautopp Kajakcenter Grebbestad. HÆ? Cold Hawaii? Vi forsto snart at Cold Hawaii er en populær surfespot i byen...

January 1, 2020

På gränsen mellan Nordsjön och atlanten, väster om Bergen och Skottlands nordligaste utpost, där ligger en ögrupp som legat mig galet varmt om hjärtat ända sedan jag var på besök för första gången 1995.

Man kan beskriva den som ett mellanting mellan Norge, Bohuslän och Jämtlands kalfjäll. 

Just det! Det är Shetlandsöarna jag har i åtanke.

I maj 2019 fick jag äntligen chansen att återigen besöka dessa öar, denna gång för att se de...

November 20, 2018

Augusti månad - en månad perfekt för paddling om man gillar mindre båttrafik och varma temperaturer i vattnet. Den mest hektiska perioden av kajaksäsongen är över och man börjar få tillbaka energi att göra saker på fritiden eller sagt med andra ord man börjar få tillbaka lite fritid.

Vi stack ut en måndag kväll efter jobbet. Klockan blev väl runt 19.30 innan vi fick stängt kajakcentret och packat ihop det sista. Det var en fin...

July 20, 2018

Den svenska sommaren slår rekord och går säkert till historien. Jag kan inte minnas att jag någonsin i mitt liv upplevt en sommar som denna med högsommarvärme i flera månader - kan du?

Sommar och värme hör till det jag gillar allra mest även om jag även gillar sträng kyla och snö - det är konstrasterna som gör det!

Det är väl ingen som har missat att skogsbränder härjar i vårt svenska land och att det råder eldningsförbud sedan...

Please reload

Om MyKayakLife

Välkommen en platform där vi delar upplevelser, erfarenheter och  skapar innehållet tillsammans.

Läs mer

 

Search by Tags